torstai 28. kesäkuuta 2012

Whoo-oo-o, frontside ollie!

SUOMEKSI/IN FINNISH
No niin, arvatkaa mita tein viime postauksen jalkeen, naita kirjaston koneita kun nyt kuitenkin kaytan? Tatatatatataaaaa: hankin kirjastokortin!! Ootteko yllattyneita, no tietysti ootte... No joo, asiaan.
Toissapaivana kun menin kotiin, en kylla liikahtanut sielta enaa mihinkaan, vaan katsoin host-isan kanssa telkkaria ainakin kolme tuntia, jonka jalkeen oli vahan sekava olo (yllattaen). Siinapa sen paivan ohjelma oikeastaan olikin, plus tietysti mita oli jo edellisessa kirjauksessa. Seuraavana paivana, eli eilen, oli tota no, aamulla tietysti koulua, vahan tylsaa mutta tavallaan ihan viihdyttavaa. Ensimmainen tunti on aina vahan tylsa, kun me kaydaan kielioppia ja se on kaikki sellaista minka ma tiedan jo, niin etta... Toinen tunti on aantamista ja se on ihan hauskaa, mutta vois olla vahan haastavampaa. Tosin sanapainotehtavat on ihan kamalia, tanaanki tein varmaan puolet vaarin. (Sori jos toistan itseani, ma en muista mita oon jo kertonut edellisessa postauksessa...) Ja kolmas tunti on paras, projektitunti, lehden teko, jee jee :) Lupasin tehda Oxpressiin (meidan lehden nimi) tarinan, kolumnin ja reportin (oonko ma jo puhunut tasta, musta tuntuu etta ma olen?) mutta onneksi yksi Sam otti sen reportin, koska musta tuntuu etta mulla on ihan tarpeeksi tekemista joka tapauksessa.
Eilen koulun jalkeen mentiin syomaan sushia semmoseen paikkaan kun YoSushi, ja se oli vahan pelottavaa, siella oli semmonen ihme liukuhihna systeemi ja sitten kun halus maksaa, piti painaa PUNAISTA NAPPIA ja kaikki rajahti ilmaan eiku tota... Sitten kaytiin myos Pitt Rivers-museossa ja yliopiston museossa, ja ne oli tosi hienoja, ja siella yliopiston museossa (luonnontiedeaiheinen) sai koskea joihinkin taytettyihin elaimiin, mika oli ihan luksusta^^ Ja Pitt Riversissa oli kutistettuja paita, yksi oli sama kun kolmannessa Potterissa, me nahtiin Potter-paa!!!! Joo, anteeksi naa sekavat jutut, ma olen vasynyt.
Miksi ma olen vasynyt? No, eilen illalla oli STS Summer Party josta ehka olen maininnutkin? - joka tapauksessa, kello oli puoli kaksitoista kun ma paasin sankyyn ja mun piti nousta kymmenta yli seitteman, joten ma en oo nukkunu ihan tarpeeksi. Mutta diskossa oli ihan kivaa - tavallaan - aluksi me vaan istuttiin mutta sitten rohkeat ruotsalaiset ja italialaiset naytti esimerkkia ja meni ensin tanssimaan, ja pikkuhiljaa mekin uskallettiin. Ja olihan se ihan hauskaa, vaikken ma tieda voiko sita oikeasti tanssimiseksi kutsua... semmosta jammailua ja hyppimista, ihan kivaa silleen:)
Mulla on taalla oikein kivoja kavereita, Ninni on tulossa samaan kouluun kun mina (ja muuten aiti, se menee e-luokalle, joten ma kysyin siita matikkajutusta ja se kerto etta niien luokalla yhdistava tekija on pitka ruotsi, matikat on kai sekasin) ja se ja Katri kulkee mun kanssa samalla bussilla ja Susa on ihana:) Meilla on samantyyppinen huumorintaju ja meidan ruotsalaiset poytakaverit koulussa saattaa jossain vaiheessa vahan kyllastya meidan Potter-huumoriin... Meista muuten tulisi Susan kanssa hyva duo, sillon Abingdonin iltana me laulettiin ulkomuistista yhdessa vaikka kuinka monta suomenkielista laulua, mutta yksi on ylitse muiden. Arvaatteko? Ma annan vinkin: kurkatkaa tuota otsikkoa.
Otsikko liittyy myos toiseen asiaan. Eilen diskossa soitettiin suunnilleen kaikki mahdolliset sellaset laulut, jotka ei kuulu mun katalogiin mutta veljeni katalogiin mita suurimmassa maarin - Taio Cruzia ja Pitbullia ja mita kaikkea, mutta siella ne oli oikeastaan aika hyvia. Ja silti, kun Frontside ollien ensimmaiset savelet kajahti kaiuttimista, kaikki suomalaiset rajahti. Kaikki lauloi mukana ja nauroi ja huusi ja se oli parasta mita suunnilleen koko iltana tapahtu, vaikka suurin osa ei edes tavallisissa oloissa tykkaa siita laulusta:) mutta siina vaiheessa se oli niin parasta ikina.
Tanaan on vasyttany ihan sairaasti koko paivan, arvatkaa miksi, mutta sain sentaan projektitunnilla mun tarinan hyvaan alkuun ja jatkoin sita viela iltapaivan aktiviteetissa, joka siis oli kolmen tunnin luento brittipopkulttuurista. Se olis voinu olla mielenkiintonen, jos mua ei olis vasyttany niin hirveesti ja jos sen luennoitsijan puheesta olis saanu vahan enemman selvaa - se oli skotti, you know.
Luennon jalkeen mentiin metsastamaan korvatulppia, joita ei loytynyt supermarketeista, mutta huomenna otan suunnan apteekkiin, koska seuraava disko on jo huomenna, en tieda jaksanko mutta katsotaan. Nyt pitaisi varmaan menna, hirvea nalka ja tahan aikaan vuorokaudesta bussimatka kestaa helposti puoli tuntia kun puolentoistatunnin paasta se kestaisi vain kymmenen minuuttia.

IN ENGLISH/ENGLANNIKSI
OK, guess what I did after sending the last post? I joined the library and got a library card! Are you surprised, well, of course you are... Well yeah, let's get back to business.
The day after yesterday, when I went home, I certainly didn't move anywhere from there. I watched tv with my host dad for at least three hours, which caused me a little dizzy feeling (not surprisingly). And that's about all I did that day - apart from what was already in the previous post. The next day, yeasterday I mean, we had, well, school in the morning of course, a bit dull but sort of entertaining. The first lesson is always a bit boring 'cause we have grammar and it's all something I already know, so... The second lesson is pronounciation and it's fun, but could be a little more challenging. Although I hate the word stress exercises, just today I think I did half of them wrong or so. (Sorry if I repeat what I've already told, I can't remember...) And the third lesson is the best, making the newspaper, yay :) I promised to write to Oxpress (that's the name of our paper) a story, a column and a report (have I already talked about this, I feel like I have?) but fortunately Sam took the report because I think I have enough to do anyway.
Yesterday after school we went to eat sushi to a place called YoSushi and it was a little bit scary, there was this weird system of getting what you wanted to eat, and when you wanted to pay, you had to press the RED BUTTON and everything blew up or well... We also visited Pitt Rivers museum and the Natural History museum and they were great. In the Natural History museum you were even allowed to touch some of the stuffed animals, which was luxury^^ And in the Pitt Rivers there were shrunken heads, one of them was the same as in third Harry Potter, we saw a Potterhead!!!! Oh, sorry about these fuzzy talks, I'm tired.
Why am I tired? Well, yesterday evening we had STS Summer Party, which I maybe mentioned before? - anyway, it was half past eleven when I went to bed and I had to wake up at ten past seven so I haven't got enough sleep, really. But the disco was pretty fun - sort of - first we just sat but then the brave Swedes and Italians went to dance and little by little we went too. And it was quite fun, though I don't know if it can really be called dancing, it was more like jumping and jamming, sort of fun:)
I have really nice friends in here, Ninni is coming to the same school as me (and by the way mum, she's going to class e so I asked her about the math thing and she told that the uniting thing in their class is Swedish from the primary school, the maths are mixed) and she and Katri take the same bus as I do and Susa's lovely:) We have the same kind of sense of humour and the Swedes sitting in our table at school may at some point get sick of our Potter-related humour...  Me and Susa would make a good duo, in the night in Abingdon we sang lots of Finnish songs by heart, but one is above all the others. Guess which one? I give you hint: take a look at the title.
The title has another context as well. Yesterday in the disco they played almost all the songs that you can't find from my playlist but are easily found from my brother's playlist - Taio Cruz and Pitbull and what else, but actually they were pretty good in there. And still, when the Finns heard the beginning of Frontside Ollie, it was the best thing that happened during the whole evening. All of us laughed and sang along and shouted and we had so much fun... And normally most of us don't even like that song:) If you want to listen to it, click here.
Today I've been so very tired, guess why, but at least I got to start my story in the project lesson. I continued it during the activity of the afternoon, which was a three-hour-long lecture of British pop culture. It could've been interesting if I hadn't been so tired and if I could've figured out something that man said - he was from Scotland, you know. After the lecture we went to look for some earplugs. We couldn't find them from the super markets, but tomorrow I'll go pharmacy, 'cause the next disco is already tomorrow, I don't know if I'll go there or not but let's wait and see. Now I should probably go, I'm so hungry and at this time of day going by bus takes easily a half an hour. If I waited another hour and half, it wouldn't take but ten minutes.

2 kommenttia:

  1. Whooo-ooo-o! Kyllä hersytti monet naurut koko porukalta tuo kirjoitus. :D :D Tunnit, kaverit, ja illanvietot kuulostavat kaikki ihanilta. Ja sekin kuulostaa hyvältä, että perheessäsi siellä voit ottaa rennosti ja olla niin kuin kotonasi.
    Pottereista: Jos muistat niin minä aikoinaan aloitin lukemisen IV-osasta. Nyt on se ykkösosa kesälomalukemisena ja loppupuolella mennään. Ei olisi tarvinnut näin kauan lykätä siihen tarttumista. :)
    Ciao Bella!

    VastaaPoista
  2. Kyllästytän sut nyt ihan totaalisesti kertomalla sulle hienosti, mitä mulle on tapahtunut. Eli siis kilometripostaus tulossa. Ihan vaan varoitus. Oikeesti on pitkä. Et voi arvatakaan, miten paljon toi postaus muakin nauratti. Muistutan sua edelleen ohjeestani, jos susta on bilehile tulossa. Ja mä haluan sitten sen tarinan lukea, okei? Mahtavaa. Ja koska tää typerä kännykkä ei tykkää riviväleistä, niin itke tätä kammottavaa pötköä, josta joudut kärsimään. Sorry. Mitäs muuta mulla oli? Oli mulla ihan oikeasti jotain asiaa... Hmm. No siis, mulla on alkanut tulla jo ihan kunnollisia vieroitusoireita sulle soittamisesta, tai soittamattomuudesta. Millon sä kulta tulet takaisin?! On ikävä. Asiasta viidenteen, mä olin viime viikolla yhdellä ilmasuleirillä, ja siellä oli mahtavaa. Mennään joskus soukan nuokulle tekemään koruja, jooko? Yks niistä mun ohjaajista on siellä. Ja yks mun tulevista pikkuisista oli siellä myös! Mutta juu, saat tarkemman selostuksen myöhemmin. Tällä hetkellä mä olen jostain kumman syystä Kuopiossa, ja lähden vasta huomenna kotiin. Surullista. Oikeestaan mä oon pikkuserkun konfiksessa, ja nyt saapui kakku. Juttu jatkuu myöhemmin. I miss you, dear!

    VastaaPoista