tiistai 26. kesäkuuta 2012

Puluja bongailemassa - Spotting pigeons

SUOMEKSI/IN FINNISH
Hei kaikki ja anteeksi anteeksi anteeksi etten ole paassyt paivittamaan aiemmin... Okei taa vaikuttaa silta etta ma olen tosi tyhma, mutta taalla vaan ei ole aakkosten vikoja kirjaimia eika edes sita nappainta josta saa ne kaksi pistetta kirjaimen paalle, so deal with it guys, please.

Mun pitaa nyt olla nopea, kun mulla on vaan 18 min aikaa, mutta siis. Saavuin perjantain ja lauantain valisena yona ja jee, isantaperhe oli vastassa ja aamulla sitten tapasin mun huonekaverin (se nukkui kun tulin) joka myos oli mukava kuten perhe.
Ekan paivan ohjelmassa oli Town Walk (kierreltiin ympari Oxfordia) ja yliopiston puistossa leikittiin ja pelattiin pelia nimelta randers (enkuksi) tai brentball (ruotsiksi) ja joka oli melkein kuin suomalaista pesista, vaan muutama saantoero joten voitte vaan kuvitella kuinka positiivisesti negatiivisesti suhtauduin.
Toinen paiva: Lontoo. Kierreltiin ympariinsa, nahtiin Big Ben ja Buckingham's Palace ja tota tota... No joo, hienon nakoista oli siella. Toinen Lontoon reissu on viela edessa, silloin paasee shoppailemaan :)
Kolmas paiva: aamulla koulua. Tasotestin jalkeen pelattiin hirsipuuta tiimeissa ja se oli hauskaa, meidan tiimi voitti JOKAISEN eran ja turnauksen myos!! We were so best... Ja illalla oli STS World Championship Abingdonissa, leikittiin kaikkea kivaa ja ne jotka halusi sai pelata jalkapalloa (arvatkaa halusinko).
Tanaan oli koulua, hyva aloitus, oltiin melkein vartti myohassa, mutta se johtui siita etta bussi ei ollut aikataulussa kun oli hirvea aamuruuhka. Tunnit oli ihan kivoja, varsinkin viimenen tunti, projektitunti. Me aletaan tehda sanomalehtea, ja ma olen luvannut kirjoittaa fiktiivisen tarinan, kolumnin ja reportin Stratford-upon-Avonin retkesta. Tuntien jalkeen me mentiin tyttojen kanssa torille syomaan evaat ja siella oli paljon puluja (miks suomalaiset pulut on kaikki saman nakoisia, ihan tylsaa) jotka oli siis kaikki eri nakoisia ja me tunnistettiin niissa uudelleensyntyneita Potter-hahmoja vaikka kuinka monta. We had so much fun :D Ja sitten mentiin katsomaan Oxford Castle, mika oli tooodella hieno paikka! Se on ollu ennen vankila, nyt se on hotelli ja museo (mut vankila suljettiin vasta 1996!!).
Enaa 5 min, mutta sanon viela sen, etta kaikki on todella ystavallisia, leaderit ja kurssilaiset ja opettajat ja paikalliset - melkein joka ikinen. Koti-ikavaa podin lauantai-iltana ja vahan myos sunnuntaiaamuna, jolloin tajusin etta mika se aiheuttaa: aina, kun jokin pienikin juttu menee pieleen, alkaa haluta kotiin. Mutta kylla se tasta.
Nyt on pakko menna, mutta lahettakaa mailia ja ma kirjottelen tanne! Tavataan heinakuussa, kaikki rakkaat!

IN ENGLISH/ENGLANNIKSI
Hi everyone and I'm so so so sorry I haven't updated earlier... Okay the Finnish text looks pretty stupid 'cause the English keyboard doesn't have the last letters of the alphabet and not even the one button that gives you two dots above a letter, so deal with it, guys (in case you know any Finnish).

I have to be fast, 'cause I have only 18 minutes left, but yeah. I arrived in the night between Friday and Saturday and yay, host family was there to meet me and in the morning I met my roommate (she slept when I arrived) who was also nice just like my family.
In the first day we had Town Walk (walked around Oxford) and in University Parks we played different games, for example a game called The Randers in English or Brentball in Swedish (I hope that's written correctly). It was almost like Finnish baseball, only a few different rules, so you can just imagine how positively negatively I reacted. For those of you who don't know, I truly hate baseball.
The second day: London. We wandered around, saw Big Ben and Buckingham Palace and and... Well yeah. it looked really fine in there. Another trip to London is still ahead, that's when we can go shopping:)
The third day: school in the morning. After the level test we played the hangman in teams in it was fun, our team won EVERY game and the tournament too!! We were so best... And in the evening there was STS World Championship in Abingdon, we had all these fun games and those who wanted got to play football (guess if I did).
Today we had school, and as a good beginning we were late for almost fifteen minutes, but that was because the bus wasn't in time due to a horrble morning traffic jam. The lessons were pretty nice, especially the last one, the project lesson. We are going to make a newspaper and I have promised to write a fictional story, a column and a report of the trip to Stratford-upon-Avon. After the lessons we went to the market place with girls and ate our packed lunches. There were lots of pigeons there (why do all of the Finnish pigeons look exactly the same, it's so boring) and they all looked different and we regonised many reborn Potter-characters among them. We had so much fun :D And then we went to see Oxford Castle, which was a reeeally wonderful place! It's been a prison before, now it's a hotel and a museum (but they didn't close the prison until 1996!!).
Only five minutes to go, but I still want to say that everyone's very friendly, leaders and students and teachers and locals - almost each and every one in here. I was homesick in Saturday evening and a little in Sunday morning, too, when I realised what causes it:always, when some little thing goes wrong, I start to want to go home. But I'll manage.
Now I have to go, but please send me e-mail and I will write in here! Meet you in July, all my loves!

3 kommenttia:

  1. Haa, olipa hauskaa lukea ensimmäisiä kirjauksiasi. Mahtoi olla hyvä alku kun heti pääsi pelailemaan pesiksen kaltaista peliä.. Lähtiessä taisit olla sitä mieltä, että et ainakaan urheile reissulla!
    Kuulostaa siltä, että projekti on kuin tehty Sinulle! Ja hienoa, että muutkin tunnistavat animaageja kuin Sinä! Täällä päässä juniori totesi pulukirjauksesta: "taas yksi syy miksi en lähde kielikurssille!" Oppitunnit on se tärkein syy..
    Vastoinkäymisiä ja hankaluuksia tulee varmasti, mutta huomannet, että niistä matka jatkuu ja kulman takana odottaa taas jotain uutta ja kivaa.
    -- Riekonmarja ja Ikidur

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis ala nyt oikeesti oleta etta ma PELASIN. Kuvitteletko sa tosiaan etta ma tein mitaan muuta kun istuin nurmikolla?

      Poista
  2. Hyvä että kiireisestä ohjelmasta huolimatta ehtii väliin seurailemaan pulujakin ! Mutta saat kuulostamaan olosi siellä sellaiselta että itsekin kohta tahdon Oxfordiin ja Lontooseen, ehken kuitenkaan liioin oppitunneille.
    t. Team Ahma honkien huminan, lokkien kirkunan ja Fröbelin palikoiden keskeltä

    VastaaPoista