lauantai 7. heinäkuuta 2012

Myohaisillan konesessio - Late night's post

SUOMEKSI/IN FINNISH
Eilen torstaina tein kovasti hommia kirjastossa ja koulussa ja sain kuin sainkin tarinan loppuun! Tekstin mustaaminen jai viela vahan kesken, mutta onneksi yksi ruotsalainen tytto auttoi mua siina ja tanaan me saatiin sekin valmiiksi. Eilen illalla oli taas disko, joo, ja meian ryhman suomalaisia siella oli mun lisakseni yksi. Ma lahin heti yhdeksalta, muistellen etta bussi menis 21.21 mutta kun ma paasin pysakille, ma nain etta se olikin mennyt 20.21 ja seuraava menis 21.51 - puolentoista tunnin ero, ihan naurettavaa! No joo, arsytti.
Tana aamuna oli luento Oxfordin historiasta ja C.S. Lewisista, joka oli todella mielenkiintoinen, mutta mua vasytti aivan hullusti. Onneksi valissa oli vartin tauko, niin pystyin nukkumaan siina penkeilla sen ajan. Toinen puolisko olikin sitten jo helpompi keskittya.
Lounastauolla hengailin Katrin kanssa Westgaten kauppakeskuksessa, syotiin evaita ja loydettiin terveysruokakaupasta ruisleipaa!!! Siella oli myos Pandan karkkeja, pelkkaa lakua tosin, peruslakua ja Duelloja (TERVEYSruokakauppa)... Mutta oli ihanaa saada vahan ruisleipaa pitkasta aikaa. Taidan maanantaina menna ostamaan vahan itellenikin (tanaan Katri osti ja ma pummasin silta).
Tana iltana meilla piti olla STS Crazy Games, mutta koska koko paivan on ollu karmea vesisade, se siirrettiin sunnuntaille, eli ma sain vapaan illan! Ihanaa! Siivoilin sitten kamojani ja luin pitkan aikaa, sen jalkeen katsoin sahkopostin ja naytin host-vanhemmille kuvia meidan kotoa, perheesta ja talosta. Kiitos kaikille ihanista sahkoposteista, ne todella piristaa mua!! Ma siis kylla luen ne, vaikka en vastaakaan - anteeksi anteeksi, mutta mulla ei oo ihan niin paljon aikaa koneella taalla. So keep sending them, please.
Huomenna me mennaan Lontooseen shoppailemaan, mutta ihan hirveesti mitaan kotiin tuotavaa ma en enaa voi ostaa, oon ostanu jo ihan liikaa. Muutaman tuliaisen ja siina se. Hyvin kevyen tuliaisen, mielellaan. Koitetaan Susan ja Virvan kanssa loytaa Potter-kauppa, joten jos loytyy, saattaa menna vahan tiukille taa 'kuinka paljon voin ostaa' - rajat on venyvia, as you know.
Oon pikkuhiljaa oppinut tan vasemmanpuoleisen liikenteen saannot, mutta sen oppiminen, etta sita noudatetaan myos jalkakaytavilla, ei ollutkaan niin helppoa. Ja nyt kun ma vihdoin olen oppinut kavelemaan vasemmalla puolella katua ja vaistamaan ihmisia vasemmalle (mika varsinkin oli hankala osa), niin jostain on tullut valtava maara turisteja jotka EI osaa sita, ja se on aarimmaisen arsyttavaa.
Kaikki on todella kivaa ja kaikki on kivoja, mutta pikku hiljaa alkaa olla ja kaipuu kotiin Suomeen. Toisaalta olis ihana jaada viela viikoksi tai pariksi, mutta toisaalta alan kaivata ihmisia ja paikkoja jo aika paljon.
Okei, ma huomasin juuri etta kello on melkein puoli kaksitoista joten ma juon tuon teekupin ja kiirehdin sankyyn. Toivottavasti mun huonekaverit ei vihaa mua...

IN ENGLISH/ENGLANNIKSI
Yesterday, Thursday, I did lots of work in the library and in school and, after all, finished my story! I didn't have the time yesterday to finish writing the text with a black pen, but luckily a Swedish girl helped me with that and today we finished that as well. Yesterday was another disco and there were Finns from our group one plus me. I left at nine, remembering that bus would go at 9.21, but when I got to the stop, I saw it had gone 8.21 and the next would go 9.51. An hour and a half in between those two, that's ridiculous! Well yeah, felt irritated.
This morning we had a lecture of the history of Oxford and C.S. Lewis and it was truly interesting but I was horribly tired. Luckily there was a fifteen-minute-break, so I could sleep that time. The other half was then easier to follow.
On our lunch break we went to Westgate shopping centre with Katri, we ate our packed lunches and found rye bread from a health food store!!! There were some Panda liquorice also, normal and Duellos... In a HEALTH food store... (Panda is a Finnish sweets brand and Duellos are their chocolate-covered-liquorices, not really any health food.) But it was great to have some rye bread after a long time, I might go to buy some myself on Monday (today Katri bought and I ate hers).
This evening we were supposed to have STS Crazy Games, but because it's been a terrible rain all day, it was moved to Sunday and I got a free evening! Wonderful! I cleaned up my things then and read for a long time, then I checked my email and showed pictures of my house and family to my host parents. Thank you all for the lovely emails, they really cheer me up!! I do read them though I don't answer - forgive me, please, but I don't just have so much time on a computer in here. So keep sending them, please.
Tomorrow we'll go to London for shopping, but I can't buy very much anything to take home, for I have bought too much already. A few souvenirs and that's it. Preferably very light souvenir. We will try to find the Potter shop with Virva and Susa, so if we do, I'll maybe have little problems with this 'how much I can buy' - limites can be stretched, as you know.
Little by little I've learned to rules of left side traffic, but learning the fact that it's obeyed by pedestrians also, wasn't so easy. And now, when I've just learned to walk on the left side of the road and to give way by going left instead of right (which was particularly tricky), a huge amount of tourists just appeared from out of nowhere, and they DON'T know it, and it's very annoying.
Everything's very nice and everyone's nice, but little by little I start missing home, back to Finland. On one hand it would be great to stay for another week or two, but on the other hand I miss people and places pretty much already.
OK, I just noticed it's almost half past eleven so I'll finish that teacup and hurry to bed. Hopefully my roommates don't hate me...

3 kommenttia:

  1. Kovasti mekin odotellaan Sinua jo kotiin. Suomen kesä tuli ja meni, siltä näyttää tänään kun juniori lämmittää saunaa hyttysten ja tihkusateen keskellä mökillä: "lähetään jo kotiin!". Varmaan pian lähetäänkin.
    Salajärven erikoisuus tällä reissulla on ollut kalansaaliit: viisi haukea ja yksi ahven tähän mennessä, viidennen Ikidur juuri päästi takaisin kun kalaruokaa on tullut syötyä aikasten paljon.
    Hyttyset on kumminkin vähentyny ja ilma lämmenny eli pitää olla tyytyväinen. Mustikatkin kypsyy hyvää vauhtia, saatat saada mustikkamaitoa kun lennähdät ylipainolastisi kanssa kotimaahan!
    Toivottavasti löysitte tänään sen Potterkaupan tai ainakin jotain kivoja paikkoja! Tuotko juniorille tuliaisia Hunajaherttuakaupasta?
    t Riekonmarja, telkun edessä notkuva juniori ja laiturilla hyttysiä hätistelevä Ikidur

    VastaaPoista
  2. Wau ! Näyttäis siltä että pystyn taas kommentoimaan. Meillä on googlen kanssa yhteysongelmia täällä merellä, jossa pääasiassa pääsemme nettiin känyköillämme. Eli kännykkämme ei tue jotain hienoutta. Ja näissä satamissa nettiyhteys toimii tai ei toimi , kun yleensä kaikki on yhtäaikaa netissä ja kuulema kaikki mastot häiritsee yhteyttä. Jatkan seuraavalla etten kirjoita turhaan, niin kuin olen pari kertaa tehnyt....

    VastaaPoista
  3. Wau . se siis onnistui. Kiva lukea Sezzien kokemuksia sieltä oxfordista. Me venereissussamme olemme hieman lukeneet myös kirjaa "mennyt maailma" (Evelyn Vaugh) mikä kertoo vuosisadan alun opiskelijaelämästä Oxfordissa ja se on ihan toista kuin meidän opiskeluaikamme kaikkine lukaaleineen ja palvelijoineenkin... Nuo Potterjutut ja kaupat varmaan tosi kivoja. MInula lämmitti jo se kun löysin Hagrids kitchen geokätkön, jota muuten vartioi 2 m:n päässä käärme, oli varmaan Voldemort paikalla siis myös.
    Nauti Sezzie ajastasi ! Luemme kyllä blogiasi mutta emme siis aina mitenkään onnistu kommentoimaan olosuhteissamme (nyt Maarianhaminassa)
    t. Team Ahma

    VastaaPoista